Devizakezelés

Vannak külföldi ügyfelei, beszállítói, vevői?

A forint alapon működő alaprendszer tudására épül a különféle devizákban folytatott gazdasági műveletek kezelését könnyen és jól kezelő Compakta deviza opció. Amennyiben Önöknél devizában bonyolított kereskedelem, pénzmozgás,számlázás, banki események, és ebből fakadóan szükséges pénzügyi nyilvántartások léteznek, akkor Önnek készült a Compakta Deviza modul.

Segítségével sokkal gyorsabban és könnyebben tudja naprakészen kezelni ügyeit, hiszen jóval többet tud, mint egy devizás számlázóprogram.

A deviza opció funkciói:

  Devizás számlázóprogram

 • Vevőszámlák készítése: devizában akár belföldi, akár külföldi vevőnek állíthat ki számlát. A rendszer pontosan kezeli az uniós adószámmal rendelkező és nem rendelkező vevők esetében az áfát.
 • Devizás szállító számlák nyilvántartása precíz kezeléssel, előkészítve a könyvelés számára, (amennyiben Ön a könyvelés modult is használja). A számla adótartalma uniós adószámmal rendelkező, és nem rendelkező szállítók esetében automatikusan kiszámításra kerül. A Compakta Készlet modullal kiegészítve kezelheti a devizában történő készlet-beszerzéseket is.
 • Devizatartalmú bankkivonatok kezelése
 • A vevő és szállítói számlák megfizetését a bankkivonatok alapján tudja rögzíteni. A Compakta Deviza modulban mód nyílik a devizát is tartalmazó bankkivonatok tételeinek rögzítésére, továbbá azok átlátható és pontos rendszerezésére, nyilvántartására.
 • Devizás rendezett és ki nem fizetett számlák

Segít a napi pénzügyi helyzet átlátására devizában is

A devizás bankkivonatok rögzítése után devizában (és forintban is) láthatjuk a vevői és szállítói nyitott tételeket, így a cég napi pénzügyi helyzetét kiválóan lehet látni. Szükség estén időbenmeg tudjuk tenni a lehetséges intézkedéseket.

Devizás folyószámla kezelés

A deviza opció deviza folyószámla funkciója tételesen mutatja meg a vevői és a szállítói számlák fizetésének történetét. Árfolyamtörzs kezelése, bizonyos bankok esetében az árfolyamok automatikus betöltse a törzsbe, amivel Önnek sok egyeztetést spórol meg.

Árfolyamváltozás kezelése

Mivel a devizában történő számlakibocsátás, és annak megfizetése között az árfolyam változik, a devizában megfizetett számlák esetében azok forintban számolt egyenlege még nem nulla. Ezek számvitelileg is helyes kezelésére való ez a funkció, hogy a könyvelésében sehol ne legyen csúszás.

A deviza opció előnyei

 • Korlátlan ügyfélszám
 • Korlátlan valutanem
 • Események, tételek naplózása
 • Szállítói és vevőszámlák kezelése
 • Naprakész devizás pénzügyi rendszer
 • Gyors és precíz nyilvántartás

Próbálja ki

A deviza opció önmagában nem rendelhető, csak a Compakta alapmodulra telepíthető.

Töltse le és próbálja ki most a Compakta rendszert minden kötelezettségtől mentesen 30 napig ingyen!

 

Demó letöltés